24.02.2013

NORGE GIR (BORT) 800 MILLIONER KRONER.

«For noen nyttige idioter» tenker nok Bill Clinton.

De fleste av oss trodde vel vi hørte/så feil da utviklingsminister Heiki Holmås kunngjorde på TV-nyhetene ca 10 feb at Norge har gitt (bort) 800 mill kr til Bill Clinton-fondet. Ikke 800 tusen, ikke 8 mill, ikke 80 mill, men 800.000.000 kroner (ufattelige 0,8 milliarder kr).  Pengene ble overrakt Bill Clinton under hans Norgesbesøk, og skal gå til «prevensjon til ca 200 mill kvinner i fattige land». Tanken er nok god, men hvordan vet vi at pengene går uavkortet til dette formålet? Holmås bar tydelig preg av høyt adrenalinkick og titulerte Clinton som «Mr President». Clinton repliserte med «You norwegians should be proud of your politicians?, hvoretter han sikkert satte seg på flyet med et salig glis og tenkte ?for noen nyttige idioter?.

Denne givergleden er jo helt på linje med at vi ga (bort) 15 ? 20 milliarder for 2 ? 3 år siden for å redde regnskogen. Dette skjer samtidig som vi legger pasienter i korridorene på norske sykehus og ikke tar i bruk operasjonssalene fordi vi skal spare penger. Videre sulteforer vi politiet, lar være å vedlikeholde veinettet og nedskalerer forsvaret til en speiderklubb.

Nå er det en gang slik at VI (enkeltpersoner  og bedrifter) som genererer pengene inn i systemet i form av skatter og avgifter, gjerne vil ha et ord med i laget angående bruken av disse pengene. Blir vi egentlig spurt om dette er greit for oss? Nei, det blir vi ikke. Så hvem i all verden har funnet på dette giborthysteriet? Hvem godkjenner dette? Hvilket budsjett belastes? Er det avsatt penger til slike gibortgaver på statsbudsjettet? Hvordan kontrolleres anvendelsen av gibortpengene i ettertid? Hvordan rapporteres resultatet? Hvordan får VI, som tross alt finansierer driften av Norge AS, greie på resultatet? Dette tipper vel over grensen til økonomisk kriminalitet, i alle fall økonomisk dårskap.

Til slutt, er det noen i det byråkratiske/politiske systemet som greier å sette en stopper for dette giborthysteriet? Eller er det for ubehagelig eller uinteressant å gripe fatt i det? 

 

Én kommentar

tosealfi

24.02.2013 kl.20:48

Skrev akkurat litt forsiktig om dette selv nå.Jeg synes dette skulle ha vært i debatert på TV,og jeg synes politikerne har gått atfor langt nå. Alle blir gitt penger foruten de som er nordmenn.Her er mange behøvende både med medfødte skader,som behøver behandling og hjelpemidler.De som blir arbeidskada,eller blir arbeidsløs ,eller fraskilt og må forsørge barn,og ikke får så bra økonomi. Få slutt på koridorpasienter ,flere sykepleiere og hjelpepleiere ,bedre veier, flere sykehjem,og utbedringer av offentlige bygninger m.m.

Skriv en ny kommentar

hits