Stortingspolitikere og valgkamp 2013

STORTINGSPOLITIKERE OG VALGKAMP 2013.

Ikke fortell oss hva dere vil gjøre, men hva dere har utrettet.

 

I september 2013 er det igjen Stortingsvalg og politikerne (samfunnsutviklerne) ramler ut av skuffer og skap (etter 3 ½ år med usynlighet) og skal forsvare sine taburetter. Nye kandidater viser også ansikt, men snakker i samme termer som de allerede etablerte. Intet nytt å høre.

Jeg synes samfunnsutviklerne (politikerne) som nå igjen florerer i media, bør veldig gjerne være fokusert på følgende:

1.    Ikke fortell oss hva dere vil fokusere på i neste valgperiode. Det har vi velgere (vi som betaler lønn til dere på tinget) like mye forventninger til som dere. Fortell oss heller hva dere har fått utrettet på tinget. Hvis det politiske regnskapet for tilbakelagt periode ikke viser noen bevegelser inn/ut, så er dere sannsynligvis ikke kvalifisert for en ny periode.

2.    Ikke bruk energi på negativ informasjon (ofte usannheter) om andre partier/politikere. Det greier velgerne selv å ha en formening om.  Bruk heller energien på å markedsføre eget partis og egne ferdigheter og (ref pkt 1) ikke minst synliggjøre oppnådde resultater i siste valgperiode.

Det er faktisk usedvanlig få av stortingspolitikerne som imponerer som samfunnsutviklere. De fleste av disse «sitter på tinget» som et resultat av et politisk valgsystem, og absolutt ikke fordi de har utvist glimrende egenskaper og nødvendig overskuddskompetanse for å bli samfunnsutvikler. Det oser ikke akkurat «statsmannsfakter» av de fleste politikerne i korridorene på Løvebakken.

 

Ulrik Kalvø                                                               Bloggadresse: www.UlrikKalvo.blogg.no

Kristiansand

Én kommentar

09.04.2013 kl.09:58

Det er en grunn til at de ikke forteller hva de har utrettet. Da hadde de nemlig holdt kjeft! Og det er ikke politikeres styrke. Den er å lyve.

Skriv en ny kommentar

hits