SØRLANDSMINISTEREN.

Følg meg på: www.UlrikKalvo.blogg.noog påFacebook (søk på Ulrik Kalvø).

Bra, men dessverre feil departement.

Noe å reflektere over?

Gratulerer (Kris-)Tine Sundtoft! Så bra at du representerer Sørlandet på regjeringsnivå. Og til dere som tviler på om dette er rett person på rett plass? For oss som kjenner Tine fra den praktiske politikken, så kan dere beroliges med at svaret er et klart JA - Tine er på alle måter kvalifisert for denne posisjonen. Så dere kan senke skuldrene og la minister Tine få arbeidsro, tillit og armslag til å gjøre den gode jobben hun helt sikkert vil legge stor energi i å utføre.

Men det er noen betenkeligheter rundt «Sørlandsministerposten».

Betenkelighet 1 er at vi er blitt tildelt feil ministerpost. Det er ikke miljøsaken vi på Sørlandet trenger en minister til. Ministeren skal selvfølgelig (uansett departement) fungere for hele Norge, men uansett så vil det alltid være en fordel for hjemtraktene at ministeren er fra lokalområdet. «Look to Vestlandet» i denne sammenheng. For landsdelens utvikling burde vi hatt Samferdsels- eller Energiministeren. Tine kunne akslet også en av disse ministerpostene. Men takk og pris for at Tine ikke ble ansvarlig for utenlandsbistand som har blitt et særnorsk VM i pengekasting.

Betenkelighet 2 er at vi de siste 8 ? 12 stortingsårene har hatt 10 stortingsrepresentanter samt noe statssekretærer fra Sørlandet på Stortinget. I denne perioden burde de ha opparbeidet såpass mye parlamentarisk erfaring, kompetanse og politisk autoritet at minst en kunne kvalifisere for en ministerposisjon, noe de aldeles ikke har greid. Vi hører heller ikke i vesentlig grad noe om hva de jobber med av sørlandssaker på tinget, og aldeles ikke hva de har oppnådd av resultater. Så kan man jo lure på hensikten med å betale en totalkostnad på 1,5 ? 2 mill kr per år per stortingsrepresentant for ikke å ane hva vi får igjen for pengene.

Så kjære Miljøminister, kan du snarest mulig få dine medarbeidende sørlandspolitikere til å opprette et politisk regnskap, hvor vi til enhver tid kan åpne en internettportal og se status og oppnådde resultater på tidsaktuelle sørlandssakene?

Tine, mange av oss har stor tro på deg - Lykke til!!!

 

Ulrik Kalvø

Kristiansand

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits